>>ICT Education

ICT Education

Utbildar inom fiberoptik

ICT Education är ett utbildningsbolag inom telekommunikation. De utbildar i fiberteknik, såväl teoretiskt som praktiskt inom områdena svetsning, skarvning och mätteknik samt förläggningsteknik, projektering och projektledning. Vi ställde några frågor till utbildningsansvarige John Eriksson:

Vad är Inframix roll i era utbildningar?
– Vi använder oss av personal från Inframix som lärare inom förläggningsteknik, svetsning, skarvning och mätteknik.

Vad tycker eleverna om utbildningen? Får de jobb efter genomförd utbildning?
– Branschen lovordar våra utbildningar. På Yrkeshögskolan får hela 90 procent jobb efter utbildningen. Efter vår Arbetsmarknadsutbildning åt Arbetsförmedlingen får 92% anställning. Såväl branschen som Arbetsförmedlingen är väldigt nöjda, vi ligger i topp enligt deras uppföljningar.

Har ni även utbildningar mot företag?
– Vi genomför även skräddarsydda Uppdragsutbildningar till företag i branschen, exempelvis åt Eltel, Ericsson, Infranord, Rellacom, Servanet, Sundsvalls elnät Örnsköldsviks energi m fl. Efter genomgången utbildning så får alla deltagare göra en kursutvärdering och bedöma lärare och innehåll. Bedömningen görs på en skala ett till sex. Vårt genomsnittsbetyg ligger på 5,2.

Vad tycker du om Inframix insats?
– Det är mycket lätt att jobba med Inframix! De har hög yrkeskunskap och gedigen kvalitet i arbetet. De förstår också vikten av att lära ut enligt de anvisningar det upplägg som vi satt upp för våra utbildningar. Vi är mycket nöjda.

John Eriksson, Utbildningsansvarig på ICT Education